Συμμετοχή της ΜΟΨΕ στο πρώτο Mind the Lab

Ημερομηνία: 2017-02-23

 

32931156332_2dc927797d_zΤο Mind the Lab αποτελεί ένα πρωτότυπο επιστημονικό γεγονός που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της εταιρείας SciCo  σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση και του The People’s Trust. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας στις 3 Φεβρουαρίου 2017.

Η ιδέα πίσω από την εκδήλωση αυτή ήταν η Επικοινωνία της Επιστήμης σε ένα χώρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καθημερινή ζωή και χρησιμοποιείται αδιακρίτως από χιλιάδες πολίτες. Ψηφιακά παιχνίδια, επιστημονικά «στιγμιότυπα», πειράματα και εκθέματα ήταν μόνο λίγες από τις δεκάδες δράσεις που παρουσιάστηκαν στους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας από νέους επιστήμονες, ερευνητές και εκπαιδευτικούς.

Tο Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και η Μονάδα Ψηφιακής Επιμέλειας συμμετείχαν στην πρωτοβουλία αυτή με δύο δράσεις στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η συνάδελφος Ελίζα Παπάκη (ΜΟΨΕ) προσέλκυσε τους επιβάτες στα διαδραστικά παιχνίδια Click & Learn για να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους στον πολιτισμό (τέχνη, λογοτεχνία) μέσω κινητής εφαρμογής (tablet), ενώ ο Άγγελος Γκιόκας και ο Βασίλης Κατσούρος (ΙΕΛ) παραχώρησαν τη θέση τους στη “σκηνή” στο Βλάση, το ρομπότ που κατέπληξε με τις χορευτικές του ικανότητες!

Τα διαδραστικά παιχνίδια που παρουσίασε η ΜΟΨΕ αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου ARK4 και κάνουν χρήση τεκμηρίων πολιτιστικής κληρονομιάς από την Europeana. Στοχεύουν τόσο σε χρήστες νεαρής ηλικίας όσο και στο ευρύτερο κοινό. Μέσα από το διαδραστικό κουίζ για παιδιά «Εγώ και η Ευρώπη» οι νεότεροι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για την Ευρώπη, ενώ οι μεγαλύτεροι δοκίμασαν τις γνώσεις τους σχετικά με τα εικαστικά και τα ρεύματα της τέχνης μέσα από το παιχνίδι “Art and Drop”.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε  να δείτε εδώ.

preloader